WIE ZIJN WIJ      /      WAAROM WIJ      /      ONS WERKGEBIED      /      AANBOD      /      CONTACT

ONS WERKGEBIED

Nederlands English Francais

 

NIEUWE HUIZEN:Alpes-Maritimes
Het departement Alpes-Maritimes, met het wereldberoemde Nice als hoofdstad, strekt zich uit in het zuidoosten van Frankrijk. Het bekendste deel van de Alpes-Maritimes is ontegenzeggelijk de Cote d’Azur, de Azuren kust, met Nice en Cannes en dankzij zijn uitzonderlijk zonnig en zacht klimaat de belangrijkste toeristische streek van Frankrijk. Van even ten noorden van Grasse tot Sospel verheffen zich de Alpes d’Azur, de Azuren Alpen: kalkruggen gescheiden door valleien met graanvelden en olijf- wijn- en fruitboomgaarden. Ook qua kunsthistorisch schoon is het departement zeker niet misdeeld.

Bouches-du-Rhône
De Bouches-du Rhone wordt wel eens ‘het hart van de Provence’ genoemd. Het strekt zich uit in het zuiden van Frankrijk, bij de monding van de Rhône in de Middellandse Zee. Het boeiende Marseille is de departementshoofdstad. De Bouches-du-Rhône zijn een schat aan landschappen rijk. De grote blikvanger is wellicht de Camarque, een enorme puzzel van moerassen, rijstvelden, vijvers, grazige vlaktes, eilandjes en schiereilandjes. Ten oosten ervan strekt zich de Crau uit, een groot steppeachtig gebied, dat ten noorden begrensd is door de fraaie bergketen van Les Alpilles, ‘de kleine Alpen’. Nog meer bergen in het oostelijke gedeelte van het departement: de Sainte-Victoire, de Chaîne de l’Étoile en de Sainte-Baume. En voor het overige: een kunsthistorisch bijzonder rijke streek, die geurt naar duizend kruiden, bloeiend onder Provençaalse zon.zon.

Vaucluse
De Vaucluse is een van de kleurigste en boeiendste delen van de Provence – heeft als hoofdstad het beroemde Avignon en strekt zich uit in het diepe zuidoosten van Frankrijk. Het wordt ten noorden begrensd door de Drôme, in het oosten door de Alpes de Haute-Provence, in het zuiden door de Bouchs-du-Rhône en in westen door de Gard en de Ardèche. Het departement wordt ingedeeld in vijf gewesten, van noord naar zuid: Haut Vaucluse; Avignon (en omgeving); Mont Ventoux – Comtat Venaissin – Pays de Saul; Luberon. Het is een buitengewone kleurige streek met prachtige landschappen met wijngaarden, boomgaarden en cypressen.

Var
Het departement Var, met Toulon als hoofdstad, ligt in het zuiden van Frankrijk, aan de Middellandse Zee; zijn kust is een belangrijk deel van de beroemde Côte d’Azur. De Var is drie grote bergmassieven rijk: het Massief de l’Esterel en het Massif des Maures in het zuidwesten, en in het westen het Massif de la Sainte-Baume. Het zuiden van het departement – de Côte d’Azur – is toeristisch erg druk. In de lagere delen van de Var komt men terecht in een landschap met veel wijn- en fruitgaarden en bloemkwekerijen. Kortom, een veelheid van landschappen onder een vaak stralende zon. De Var is tevens een kunsthistorisch zeer rijke streek.

 
 
 
 
 

webdesign burouno ©2008 La Villa Riviera